Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای شهر مشهد در رابطه با طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی به نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس نامه نوشت.

  محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد در نامه‌ای رسمی در رابطه به طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم رضوی خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به تشریح مطالبی با سرفصل‌های پیشینه طرح، وضعیت طرح در ابتدای فعالیت شورای پنجم شهر مشهد، اقدامات و رویکرد شورای پنجم بعنوان مدیریت جدید شهری و نگاه به آینده پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن نامه به شرح ذیل است:

«باسلام و احترام

با عنایت به نظرات جنابعالی در خصوص طرح بافت پیرامون حرم مطهر رضوی، به نظر می رسد مدیریت شهری در دوره پنجم نتوانسته وضعیت گذشته و تغییر رویکرد خود را به خوبی اطلاع‌رسانی نماید. لذا جهت شفافیت و مزید استحضار جنابعالی، موارد ذیل تقدیم حضور می گردد:

الف ) پیشینه طرح:

1- تهیه طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با اخذ نظر از مقام معظم رهبری در سال 1371 آغاز و در سال 1378، در کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب و بازنگریِ طرح تفصیلی نیز، در سال 1387تصویب گردید.لازم به ذکر است طرح مذکور توسط وزارت راه و شهرسازی (شرکت عمران و بهسازی شهری ایران سابق و شرکت بازآفرینی شهری ایران فعلی) تهیه شده بود.
2- حسب توافقات انجام شده از سال 1387، اجرای نیمی از طرح برعهده شرکت بازآفرینی شهری ایران وابسته به وزارت راه و شهرسازی و نیم دیگر برعهده شهرداری مشهد قرار گرفت.
3- درسال 1396، شورای عالی شهرسازی و معماری به موجب مصوبه شماره 264664/300 مورخ 1396/05/31 طرح راهبردی ( نه تفصیلی ) را برای بافت پیرامون حرم مطهر تصویب و بدون تصویب و جایگزینی طرحِ تفصیلیِ جدید توسط همان افرادی که روزی تصویب این طرح را " بیانگر هویت ملی و مذهبی ایران" می دانستند ، طرح تفصیلی جاری را لغو می‌نماید.

ب ) وضعیت طرح در ابتدای دوره پنجم شورای اسلامی شهر مشهد:

دوره پنجم شورای اسلامی در آغاز به کار خود، با انبوهی از مسائل و مشکلات در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مواجه بود، از جمله آنها می توان به موارد ذیل که باعث بروز اعتراضات گروه‌های مختلف مردمی شده است اشاره نمود:

1- طولانی شدن فرآیند تهیه و اجرای طرح از سال ۱۳۷۱ تا 1396 که حدود 45% پیشرفت فیزیکی داشته و به تلخ شدن کام زائران و مجاوران حریم رضوی منجر شده بود .
2- وجود ناامنی در فضاهای شهری و معابر رها شده در طرح به دلیل عدم اجرای فضاهای شهری مناسب و کارگاه‌های ساختمانی.
3- شیوه کار سبب فروش املاک و کوچ اجباری بسیاری از مجاوران شده بود
4- کم توجهی به هویت بافت تاریخی‌
5- بلاتکلیفی بسیاری از پروژه‌های سرمایه‌گذاری به دلیل اختلافات با شهرداری و عدم شفافیت حقوق مکتسبه آنان.

ج ) اقدامات و رویکرد شورای پنجم به عنوان مدیریت جدید شهری:

1- اصلاح رویه سابق با هدف حفظ و ارتقای میراث معنوی و هویت تاریخی شهر مشهد با تهیه طرح و آغاز عملیات مرمت و بازسازی بازار فرش،بازار سرشور،سرای عزیزاله اف، خرید خانه پریشانی و ...
2- تغییر رویکرد اصلی از تعریف پروژه‌های بزرگ مقیاس به پاسخگویی به املاک ریزدانه در راستای تکریم و ماندگاری مجاورین در محدوده بافت پیرامون حرم مطهر.
3- برنامه‌ریزی جهت جلب مشارکت ساکنین در نوسازی و بهسازی بافت با تشکیل دفاتر تسهیلگری (9 محله) و استقرار گروه‌های تسهیلگر برای حفظ مالکین قدیمی.
4- توجه جدی به اجرای زیرساخت‌های منطقه و کسب 14/8 درصد پیشرفت فیزیکی در اجرای فضاهای عمومی طرح طی 2/5 سال و افزایش فضای سبز منطقه معادل کل دوره اجرای طرح و تسریع در اجرای معابر عمومی و ره‌باغ‌ها به منظور تسهیل تشرف زائران به حرم مطهر رضوی.
5- تعامل و پشتیبانی از حقوق مردم و سرمایه‌گذارانی که نسبت به سرمایه‌گذاری مشروع اقدام و ضمن توسعه و آبادانی، موجبات کارآفرینی شده بودند، در همین راستا مشکل تعداد زیادی از پروژه‌های سطحی شهر مرتفع و در سطح منطقه ثامن نیز مشکلات قدیمی و چندین ساله‌ی حدود 26 پروژه مرتبط با قبل از دوره‌ی مدیریت جدید شهری تعیین تکلیف شدکه این امر سبب رونق اقتصادی و اشتغال چند هزار نفری شده است.
آنچه بعضاً باقی‌مانده یا در خواست‌های خارج از اختیارات شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد بوده و یا طرف مقابل به دلایل شخصی تمایلی به پیگیری و حل و فصل موضوعات نداشته است.

د) نگاه به آینده:

1- اعتقاد راسخ به ضرورت بازنگری طرح تفصیلی طاش
2- تاکید بر رعایت حقوق مکتسبه مالکین و سرمایه‌گذاران باستناد مواد 49 و 50 آیین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرح‌های توسعه و عمران محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای، ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور و همچنین تبصره ماده 3 قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی ـ فرهنگی در زمان تهیه و تصویب طرح و یا تامین منابع مشخص برای جبران خسارت حقوق قانونی آنان
3- الزام وزارت راه و شهرسازی به رعایت قانون در فرآیند تهیه و تصویب طرح‌های تفصیلی

لذا از آن مقام محترم استدعا می شود که:

از ابزارهای قانونی و نظارتی لازم در جهت هدایت نهادهای ذی‌ربط از جمله شورای عالی شهرسازی و معماری و تمکین آنان به فرآیندهای قانونی تهیه طرح‌های تفصیلی (از جمله بند1 ماده 2، بند3 ماده 4، تبصره ماده 7 و ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری و بند 34 ماده 80 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شور اهای اسلامی شهر) و نیز به رسمیت شناختن قوانین موضوعه و اختیارات مدیریت استانی و محلی استفاده نموده و بر بازگشت روند اصلاح و بازنگری طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی بر مدار قانون و منطق، تأکید و نظارت نمایند.

اصلاح شیوه‌نامه موضوع نامه شماره 34078/300 مورخ 99/04/04 که با تغییر، تحدید و نادیده گرفتن حقوق مالکانه موجود در طرح تبعات جبران‌ناپذیر قضایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به همراه داشته و ضمن اینکه مشکلات عدیده‌ای را برای شهرداری، دستگاه قضایی و در نهایت کشور ایجاد می‌نماید به دلیل نادیده گرفتن واقعیت‌ها از روند اجرای طرح، با شکایت صاحبان حق متوقف خواهد شد و صرف نظر از آسیب به اعتماد عمومی و خروج سرمایه‌گذاران، منابعی هم برای جبران خسارت وجود ندارد . در خصوص حقوق قانونی مکتسبه نیز خواسته مدیریت شهری اجرای پیشنهادات کمیته حقوقی ذیلِ ستاد راهبردی بافت پیرامون حرم مطهر که در جلسه مورخ 1398/06/10 به تصویب رسیده است، می‌باشد.»

همچنین در گزارش  پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد آمده است که مدیریت شهری و تمامی ارکان حکومتی و دولتی پیوسته سعی داشته که شایسته‌ترین، بهترین و درخورترین شرایط را برای میزبانی از میهمانان شهر بهشت فراهم آورد؛ برهمین اساس، طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی در دستور کار قرار گرفت و اکنون بیش از 2 دهه از تصویب و اجرای آن می‌گذرد. این طرح علی‌رغم اینکه مسیر قانونی خود را طی کرده و تاییدیه شورای عالی معماری و شهرسازی را گرفته است، تا به امروز چندین بار دستخوش تغییراتی شده و همین تغییرات با کاستن از سرعت پیشرفت پروژه، اثرات نامطلوب بسیاری را بهمراه داشته است.

در ماه‌های اخیر هم موضوع بازنگری در طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی در محافل گوناگون و از سوی افراد مختلف از جمله نمایندگان محترم مجلس مطرح شده و جامعه نیز نسبت به آن حساس است؛ لذا باید با آگاهی‌بخشی عمومی، شرح ماوقع را بیان کرد و به اطلاع شهروندان و مردم رساند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بهسازی بافت پیرامون حرم رضوی نصرالله پژمانفر طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون شورای عالی شهرسازی و معماری بافت پیرامون حرم مطهر رضوی بافت پیرامونی حرم شورای اسلامی اسلامی شهر طرح تفصیلی شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ شعاعی با بیان اینکه در بحث بازآفرینی عمدتا دو رویکرد در کشور داریم که یکی از این رویکردها، رویکرد رایجی است که از طرف ستاد شرکت بازآفرینی نیز با هدف ایجاد مشوق لازم برای ساخت و تجدید بنای بافت‌های فرسوده پیگیری می‌شود، گفت: رویکرد این امر نیز آن است که هم بحث خدمات و هم بحث مخاطرات در آن دیده شود.

وی بابیان اینکه خروجی این رویکرد این است که به صورت کلی یا موضعی طرح‌هایی در این بافت‌ها اجرا می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه بستر زیرساختی موجود در این بافت‌ها وجود دارد اقبال بر این است که از بستر‌های موجود استفاده شود، اما چون زیرساخت‌ها عمر زیادی دارند مشکلاتی در آنها خواهیم داشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه در محلات هدف بازآفرینی شهری یک بخش مربوط به بافت فرسوده و یک بخش مربوط به بافت ناکارآمد است، افزود: در این زمینه باید تفکیک قائل شویم، زیرا بافت‌های ناکارآمد معمولا بافت‌هایی است که به لحاظ تفکیک و زندگی از دست حکمران خارج بوده و در طول ادوار گذشته سر و شکل گرفته است و معمولا محلاتی که به زورآباد‌ها معروف هستند این شکلی بوده‌اند.

شعاعی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده نیز بافت‌هایی را شامل می‌شود که به لحاظ سابقه شهری در شهر‌های مختلف سابقه زیادی از زندگی در آن جا وجود دارد، گفت: عمر زیادی از بافت‌های فرسوده گذشته و معمولا در مراکز شهر قرار دارند و بافت‌هایی هستند که مردم شهر یک قرابت و یک همزاد پنداری با آن دارند.

وی با توضیح اینکه در بافت‌های فرسوده یک رویکرد این است که این بافت‌ها را با ضوابط و مسائل شهرسازی به روز کنیم، افزود: رویکرد‌های جدیدی که در کشور در حال اتفاق افتادن است توسعه گردشگری در این مناطق با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها است که اگر درست اجرایی شود از طرح‌های بسیار خوب است.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه درباره بافت‌های ناکارآمد مسائل مختلفی طرح موضوع می‌شود، گفت: از جمله این مسائل می‌توان به بحث‌هایی نظیر توانمندسازی و جابه‌جایی اشاره کرد که در مورد این بافت‌ها بررسی و مطالعات دقیق از اهمیت بسزایی برخوردار است و همچنین طرح‌هایی که آماده می‌شود حتما باید یک سیستم کارگزاری حتی در بافت‌های فرسوده نیز مستقر باشد، زیرا بخش‌های دولتی معمولا توان و فرصت کافی برای راهبری با تمام جزئیات نخواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ورود خادمین حرم مطهر رضوی به بندرعباس
  • چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟
  • آماده سازی حرم مطهر رضوی برای برگزاری جشن های دهه کرامت
  • ارسال نامه پیشنهادی شورای عالی تشکل‌های ورزشی به رئیس جمهور+عکس
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • شست‌وشوی رواق‌های حرم مطهر رضوی + فیلم
  • شست و شوی رواق دارالذکر حرم مطهر رضوی | ویدئو
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری